Wie ben ik


Aangenaam kennis te maken!


Mijn naam is Gerlinde Bijzitter.

Ik ben getrouwd en trotse moeder van twee, inmiddels volwassen, kinderen.


Op de vraag: ‘wat wil jij later worden?’, antwoorde ik als kind steevast: juf!

Hoewel ik uiteindelijk niet in het onderwijs ben beland, zijn kinderen wel altijd als een rode draad in mijn leven gebleven. Als gastouder heb ik meerdere kinderen opgevangen, en ook op de diverse scholen van onze kinderen, vond ik het fijn om actief mee te helpen.


Een paar jaar geleden besloot ik, door veranderende werkomstandigheden, het roer om te gooien.

Ik liet me omscholen tot gewichtsconsulente en wilde mij specialiseren in´kinderen met voedings-, en/of gewichtsproblematiek´.

Een kindercoach-opleiding (als extra ondersteuning hierin) was voor mij een logische vervolgstap, de uitkomst van die keuze had ik niet verwacht.

Vanaf lesdag 1 (bij de Magie van Kindercoaching) wist ik dat ik mijn toekomstplannen zou bijstellen; (kinder-)coaching voelde als ‘thuiskomen’.


   

Ik heb intussen diverse opleidingen en trainingen gevolgd, en dat doe ik nog steeds. Het begon als bouwsteen voor een solide basis bij het coachen (van kinderen/ tieners en hun ouders), maar al gauw ontdekte ik hoe fijn ik het vind om te kunnen leren, om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen. En om dát geleerde weer door te kunnen geven binnen mijn praktijk.


De opleidingen, workshops en trainingen hebben me behalve kennis en inzichten, ook diverse coachtools gegeven om effectief mee te kunnen werken.

Het COACHEE!-spel, het Krachtstenenspel en ook Hartritme gebruik ik bijvoorbeeld graag tijdens coachtrajecten. Alle drie zijn het spellen die elk op hun eigen manier veel inzichten geven

Tot mijn grote plezier, ben ik van de eerste twee spellen ook workshopdocent, waardoor ik alles rondom de spellen tijdens een licentietraining weer kan doorgeven aan andere coaches, leerkrachten en/of begeleiders.


Daarnaast zijn intuïtief-, creatief-, en natuurcoaching belangrijke pijlers onder mijn praktijk geworden.

Creativiteit, natuur en intuïtie hebben een belangrijke rol in mijn jeugd gespeeld, maar waren meer en meer naar de achtergrond verdwenen.

Door mijn opleidingen heb ik ze herontdekt, en nu gebruik ik ze als coach actief om jou te helpen 'ontladen en uit je hoofd' te laten komen.

Encaustic & Art coaching (intuitief werken met bijenwas of verf) en andere creatieve werkvormen als tekenen, boetseren, intuïtief schrijven en ook Natuurcoaching  geven naast ontspanning, op speelse wijze de mooiste 'aha-momenten'.


Het door deze nieuwe inzichten laten (her-)ontdekken van jouw eigen kracht, talenten en mogelijkheden is, wat mij betreft als coach, het mooiste wat er is.